Sunday 18 November 2012

Viimane koolipäev ja USB Farewell

Eile oli USB farewell pidu. Eile oli meil ka viimane koolipäev.

Juulis alustasime õppimist koos kohalike full-time MBA tudengitega. Aineid me valida ei saanud, pidime võtma nende tunniplaanis olevad ained, mis olid Business in Society (6 EAP) ja Operations and Information Management (10 EAP). Seega juulist septembri lõpuni oligi meil ainult 2 ainet. Pärast pikemat vaheaega oli veel kolmas põhiaine, milleks oli Globalization and International Management (4 EAP). Eelmisel nädalal oli aga valikainete nädal. Saime valida kolmest erinevast moodulist igast ühest ühe aine (3*4 EAP). Valikainete nädalal olid meil tunnid koos kõikide MBA tudengitega, nii full-time, part-time (kes käivad koolis nädala sees õhtuti) kui ka modular (ehk 4 intensiivset nädalat aastas) tudengitega. See oli vahva, sest tutvusime jälle paljude uutega ning hea vaheldus.



Mina valisin omale Business Strategies for Frontier and Emerging Market Economies, Competitive Intelligence ja Portfolio Management'i. Kõik osutusid väga huvitavateks. Isegi Competitive Intelligence, mis ainekaarti lugedes veidi igav tundus, oli huvitav, ja väga palju oli see just professori tõttu. Ka teised professorid olid tõelised professionaalid ning tõepoolest ei imesta, miks Lõuna-Aafrika õppejõud ühed paremini makstud terves maailmas on. Koolinädal algas eelmisel laupäeval ja lõppes sellel laupäeval. Iga päev olid tunnid hommikul 8st õhtul 18ni ning järgmiseks päevaks oli alati ka kodutööd, grupitööd, lugemised, presentatsioonide ettevalmistused jmt ehk siis pikk ja intensiivne koolinädal. Aga sellegipoolest mulle väga meeldis, sest tundide vahepeal serveeriti meile kohvi ja snäkke, lõunapaus oli ühine koos organiseeritud söögiga ning väga palju oli pandud rõhku just grupitöödele ning sotsialiseerumisele. Reedeks ja laupäevaks olime suhteliselt läbi, kuid kuna laupäev oli täis presentatsioone, siis pidime lõpuni pingutama. Üleüldse olen ma selle vahetuse ajal teinud rohkem grupitöid ja prentatsioone kui võib-olla terve ülikooli jooksul kokku :) Kuigi tunnid on USB-s läbi, jäi igaks valikaineks teha viimane kodutöö (essee/referaat), mis on individuaalne ning olenevalt ainest 5-20 lk pikk.

Laupäev lõppes suure õhtusöögi ja peoga Stellenbosch'is Protea hotellis. Kohalikele üliõpilastele oli see päris emotsionaalne hetk, sest koormus, mis neil kogu MBA jooksul on olnud, on päris metsik (eriti full-time tudengitel) ning nüüd peavad nad astuma tagasi tööellu (lootes paremale kohale kus nad olid enne). Meie nautisime aga maitsvat õhtusööki, head muusikat ning mõnusat pidu :)








No comments: