Monday 23 July 2012

Auto, Stellenbosch ja internetiprobleemid

Oleme nüüd korteris neljakesi, meiega liitus prantslane Charlotte. Kuna jagame Charlotte’iga tuba, siis on mu üür peaaegu sama, mis Eestis, ainult et Tallinnas oli mul korter kesklinnas, siin saan sama raha eest voodi kaheses toas. Aga korter on mõnus ning ookeanivaade on ka täitsa olemas.


Pärast majutuse leidmist liikusid enamus meie grupi vestlused majutuse otsimisest ja lahtipakkimisest edasi autode juurde. Auto on siin vajalik, kuna elame Cape Town’is, kool on aga 30 km kaugusel, äärelinnas Bellville’is. Seega, me rentisime omale auto. 3 300 randi (~330 EUR) eest kuus saime omale üliarmsa punase VW-i.



Lõuna-Aafrika Vabariigis on liiklus vasakpoolne. Seega harjumine võttis natuke aega, kuid Bryan sai kojusõitmisega päris hästi hakkama. Järgmisel päeval saksa tüdrukute autos sõites (juhiks oli seekord Isabel) muidugi taipasin, et Bryan sai väga hästi hakkama, sest vasakpoolne liiklus ei olnud ainus, mis harjumist nõudis. Auto on meil suht vana ning käikude sisse saamine on suht raske ja ka roolikeeramine ei ole just kõige lihtsam. Aga vaatamata sellele oleme kõik oma autoga väga rahul. Nimetasime on uue lemmiku Juan’iks (meile auto andnud mehe järgi, kes meie pisikese taevani kiitis ning teise samasuguse, mis saksa tüdrukutele läks, maha tegi :D).

Väga palju me veel ringi sõitnud ümbruskonnas ei ole. Praktiliste asjadega tegelemine võtab endiselt veel enamuse ajast, kuid paaris kohas oleme siiski käinud. Ülikooli poolt oli meile organiseeritud väljasõit Stellenbosch’i ja selle ümbrusesse. Stellenboschis asubki see ülikool, mille vahetusüliõplased oleme, kuid Business School asub eraldi campus’es, Bellville’is. See, et meie kool Kaplinnale nii lähedal on, on tore, sest elamine Kaplinnas on kindlasti ägedam kui elamine Stelleboschis, kuid ka see vaikne väike tudengilinnake jättis kogu grupile väga erakordse mulje.

Usun, et Stellenbosch’i ülikoolist ei ole keegi väga midagi kuulnud. Ka mina ei olnud. Enne Aafrikasse tulemist küsiti mult lausa, et kas Aafrikas on ka mingid ülikoolid. Tõepoolest on, ja väga hea ülikool on, nagu eeltöö ja esimeste päevade jooksul olen avastanud. Ärierialadest soovitatakse MBA programmi ning ka Development Finance programmi.

Kaplinn on ümbritsetud viinamarjaväljade ja veinitööstusega. Piirkondadest mainiksin Paarl’i, Stellenbosch’i ja Franschhoek’i, millest kahe viimasega oleme juba põgusalt tutvunud. Siit tulevad väga suurepärased veinid, mis on maailmas vaikselt tuntust kasvatamas. Käisime meiegi paaris veinikojas „veinitestimisel“. Olid tõesti head :P




Lõuna-Aafrikas (täpsemalt Stellenbosch’i ülikoolis) on aretatud viinamarjasort Pinotage (segu pinot noir’ist ja cinsaut’ist), millest saab väga mahlast ja tumepunast veini. Veinisõpradega (huvilistega) koos elades olen ka ise rohkem punast veini maitsma ja nautima hakanud. Eks paistab kas midagi ka taipama hakkama nendest :)

Kuigi kool on juba alanud, tegeleme ikka veel oma interneti probleemiga. Interneti saamine tundub siin olevat eriti keeruline protsess. Mitte, et ma väga imestunud oleksin, sest isegi tavalise SIM kaardi ostmiseks oli vaja ette näidata pass ning aadress, kus elame (selleks kõlbas hostelist saadud kinnitus, et ööbime seal). Igatahes pärast kahte nädalat sissekolimist ei ole meil endiselt internetti ning seetõttu ka hooletu blogipidamine. Tegelikult tahaks lihtsalt ühte tehnikut, kes tuleks kohale vajutaks paari nuppu (või lihtsalt teeks arvutile restarti nagu see tihti toimib) ning voilaa! internet olekski olemas. Sellist meest neil siin muidugi ei ole (mis sest, et supermarketis on eraldi töötajad, kes kaaluvad puuvilju, juurvilju või pakivad kaupu). Aga kvalifitseeritud tööjõuprobleemidest hiljem...


Kuna olen blogi kirjutanud word'i ning sain alles nüüd mahti selle üles riputada, siis on info muidugi juba veidi vananenud, but stay tuned!

2 comments:

citizen kaneshh said...

Heihoo! Kõlab väga hästi - ainult et kohati on kummaline sind jopes piltide peal näha, sest siin on ju ikkagi võrdlemisi soe.. Aga eks see ka tõenäoliselt pooleteise kuu pärast muutub ja varsti kui meie talvejopedes ringi tatsame on sul ka rannapildid tulekul :P Aga LAVi veinidega tasub vist tõesti lähemalt tutvust teha =) Tervitustega!

Griselda said...

:) jah siin kohati ikka päris külm ja vihmane, aga on ka väga kuumi ja päikselisi päevi olnud. Väga veider. Augusti lõpust peaksid ainult soojad ilmad jääma, ootame juba väga :P